Väčšina Maročanov nakupuje jedlo výlučne na trhu, ktorý je cez víkend preplnený na prasknutie. Miešajú sa tu vône čerstvého ovocia a zeleniny s orientálnymi koreninami. Práve koreniny tvoria dôležitú súčasť marockej kuchyne. Tajomstvom marockej kuchyne je korenie Ras-el Hanout, ktoré tvorí zmes viac ako 30 druhov korenia. Tu ho nájdete, koľko len chcete. Šafran, koriander, kardamón, ambra, argánový olej.
Typickým marockým jedlom je nepochybne tajine (tadžín). Základ prípravy tvorí malá hlinená nádoba v tvare pyramídy, po ktorej je pomenované celé jedlo. Tajine sa pripravuje hneď na niekoľko spôsobov, a to vegetariánsky, s jahňacím mäsom, kuracím, s rybími kúskami a podobne.
Ďalšími jedlami sú haríra, teda polievka s ryžou a briouats, čo sú plnené taštičky z lístkového cesta. V Maroku si môžete dopriať gastronomický zážitok aj priamo na ulici, kde vám pripravia vynikajúce farebné jedlá. Vyberte si však odskúšaných predajcov, aby ste nemali zažívacie ťažkosti.
Špecialitou marockej kuchyne je kuskus. Sú to malé guličky zo pšenice, jačmeňa a prosa, ktoré sa čoraz viac stávajú populárne aj v našich končinách.