Malorská kuchyňa je založená na bravčovom mäse, rybách a zelenine. Všetko maximálne čerstvé a jednoduché na prípravu. Ako ochucovadlo sa veľa používa cesnak, olivový olej, citrón a soľ, najlepšie z miestnych soľných jazierok, ktorá sa považuje vo svete za kráľovnú solí.
Národným jedlom je pokrm z ryže a plodov mora - paella. Tradične sa servíruje vo veľkých misách pre väčší počet ľudí. Ďalším obľúbeným jedlom z ryže je arros brut, čo je lahodná zmes mäsa, zeleniny a ryže dochutená kombináciou rôznych korenín. Typickým jedlom je el tumbet, podobný nášmu gulášu. Na Malorke určite vyskúšajte jedlo Coca Mallorquina, čo je druh pizze s čerstvou zeleninou. Obľúbené sú tiež šaláty pripravené z čerstvej zeleniny so zálievkou z olivového oleja a vínnneho octu.
Ak máte chuť na niečo sladké, vyskúšajte koláčiky ensaimadas - sladké pečivo z kysnutého cesta, bunyols - šišky vyrobené zo zemiakového cesta, alebo coca de cuarto - ľahký koláč s mandlovou zmrzlinou a horúcou čokoládou.
Po jedle sa zvykne popíjať ovocná sangira alebo typické líkéry. Vynikajúcim domácim likérom je hierbas, ktorý je vyrobený až z 50 druhov bylín.